Auteur Topic: Drie vragen over Dicootje  (gelezen 2567 keer)

Nadjaa

 • Gast
Drie vragen over Dicootje
« Gepost op: juni 02, 2014, 12:38:14 pm »
Heeee!

Drie vraagjes,

Ik heb hem mee naar buiten genomen, en ik heb nu het idee dat die 3x zo hard fluit als die binnen zit. Kan ik hier iets mee? Zodat die weer terug gaat naar een wat normaler volume.

Vanaf welke leeftijd gaat de agepornis zijn veren wisselen en kleurt zijn snavel witter?

oh ja en nog eentje! Ik heb mijn agepornis nu al 2-3 weken en heb hem elke dag lekker uit zijn kooitje maar hij komt nog niet echt naar me toe? Ik pak hem elke dag op en dan kroelen we even, dan zeg ik hem weer neer en dan later pak ik hem weer op.

Hij is trouwens gewiekt.

 ;aga-ros-g;

Janina

 • Agalover
 • Bijtgrage aga
 • *****
 • Berichten: 53640
  • E-mail
Re:Drie vragen over Dicootje
« Reactie #1 Gepost op: juni 02, 2014, 19:33:51 pm »
Buiten een hard volume is normaal, zoveel te horen en te zien... daar worden ze wel enthousiast van ;)

Bij een maand of 6 kun je zijn eerste echte rui verwachten, hij  / zij komt dan echt op kleur.

Reageert het diertje verder wel op je? Als je tegen hem praat bijv. ?
Without my pets my house would be clean and my wallet would be full, but my heart would be empty!


Nadjaa

 • Gast
Re:Drie vragen over Dicootje
« Reactie #2 Gepost op: juni 02, 2014, 22:48:08 pm »
Nou zoals nu heb ik m vast n blijft die echt zitten. sluit mn handen soms zachtjes en aaien met mijn andere hand. Geef m dan ook kusjes! achter op zijn hoofdje mag ik dan ook kroelen.

 In t begin trilt die ook soort van?  :drama:


Ik heb wel t idee dat die reageert hij kijkt om etc, niet echt op zijn naam noem m ook wel is chubby of pretty bird. Soms wilt die perse in me schouder zitten en dan blijft die steeds komen etc.
« Laatst bewerkt op: juni 02, 2014, 22:50:43 pm door Nadjaa »

PaulaaP

 • Klein eigenwijsje
 • ***
 • Berichten: 182
 • Shady en Peachy
Re:Drie vragen over Dicootje
« Reactie #3 Gepost op: juni 02, 2014, 23:19:39 pm »
He Nadja,

Dat schreeuwen binnen kun je echt alleen verhelpen door het te negeren. Let eens op wanneer hij schreeuwt. Is er veel lawaai op je kamer of van buiten? Ze gaan graag over lawaai heen. Hier merk ik soms dat de tv vrij hard staat als het hele stel hinderlijk hard begint te schreeuwen, haha! Probeer lawaai dus wat te beperken. Misschien probeert hij contact te maken met de vogeltjes buiten.. Tsja. Anders dan negeren zou ik niet kunnen zeggen. Wellicht kun je hem wel afleiden door met hem te spelen of zachtjes te gaan zingen voor hem. Bij mij zijn ze dan altijd heel stil aan het luisteren (al kan ik niet zingen, haha)

En ook met het tam worden, inderdaad gewoon lekker blijven knuffelen en oppakken, steek daar zoveel mogelijk tijd in. En als je bezig bent met opruimen of afwassen ofzo, laat hem dan lekker op je schouder zitten. (Pas wel op met stofzuigen, straks zuig je m per ongeluk op. (geen grapje, heb er over gehoord.. heel naar) En lekker tegen hem kletsen, zingen, onzingeluidjes maken. En het blijft een kwestie van geduld hebben. Ik hoop dat ie snel lekker tam wordt. Bij Peachy heeft het heeel lang geduurd.. Maar die was al ouder en helemaal niet aan mensen gewend. Bij Shady ging het perfect, maarja dat was handopfok :( Dit zal er tussenin zitten denk ik. Een paar maanden, hooguit! Mijn weggevlogen vogeltje had ik met drie, vier maanden goed tam en die kwam direct bij de fokker vandaan..

Vooral niet opgeven en lekker blijven knuffelen :) Succes!
Shady :aga11: en Peachy :aga10:  :hart:
Ziggy  :aga10: en Marley :aga14:  :hart: