Auteur Topic: Een tweede agapornis erbij / koppelen  (gelezen 16901 keer)

Janina

  • Agalover
  • Bijtgrage aga
  • *****
  • Berichten: 54774
    • E-mail
Een tweede agapornis erbij / koppelen
« Gepost op: februari 22, 2007, 12:11:41 pm »
Wanneer je een 2e agapornis erbij wilt nemen, denk dan aan het volgende:

* probeer er voor te zorgen dat je 2 verschillende geslachten hebt, pop/pop of man/man zorgt heel vaak voor grote ruzies, met als gevolg dat ze niet bij elkaar in de kooi kunnen.
Een dna test is aan te bevelen!
* zorg altijd voor een 2e kooi, zodat je ze eerst apart kunt huisvesten. Zeker wanneer je er een jonge vogel bij neemt, die heeft eerst de tijd nodig om zelf te wennen, voor hij energie genoeg heeft voor een andere vogel die al een tijdje in huis woont.
Daarnaast heb je een 2e kooi nodig omdat niet elk koppeltje in 1 keer klikt, soms gaan er weken overheen voor ze elkaar wel lief gaan vinden.

* zet de nieuwe vogel in de toekomstige kooi, zodat de nieuweling alvast zijn weg wat kan gaan vinden.

* Wanneer je beide vogels in 1 kooi kunt gaan zetten omdat het goed klikt, verander dan de inrichting drastisch.

* Laat ze zoveel mogelijk los aan elkaar wennen. Doe samen veel dingen, maar zet ze ook eens 'zonder toezicht' van jou samen, als je er niet bij bent willen ze zich nog wel eens anders gedragen.

* Gaat het los goed met elkaar, zet beide vogels dan in de toekomstige kooi

* Reageer niet op kibbelpartijen. Agapornissen willen altijd de rolverdeling tussen beide vogels bepalen, bemoei je daar niet mee.
Grijp alleen in als er bloed vloeit.

* Denk eraan dat agapornissen graag kroelen, maar ook graag ruzie zoeken met elkaar, met als favoriete hobby: pootjes bijten  :coolwink:

* Het is normaal dat het popje de baas is in huis, waardoor het mannetje vaak het nakijken heeft. Dit komt zielig over, maar zo gaat dit nu eenmaal, ook in de natuur.

En gelukkig zijn er altijd uitzonderingen en is het liefde op het eerste gezicht, waardoor bovenstaande vaak niet eens nodig is  :wub:
« Laatst bewerkt op: juli 22, 2016, 10:20:30 am door Janina »
Without my pets my house would be clean and my wallet would be full, but my heart would be empty!